teambus

Alla inlägg den 13 februari 2014

Av Sara - 13 februari 2014 21:30

Är det inte så man brukar säga det som inte dödar härdar? Jag vet att jag borde åka till doktorn med min mage men jag känner att tiden räcker inte tid. Visst jag borde ta mig tid till det men ja sen kan det vara så att Sara inte tycker om att gå till doktorn. Jag är inte alls lika rädd för sprutor som Lisa men jag gillar dom inte och jag går gärna inte till doktorn om jag inte måste. Men detta är väl ett måste antar jag ska beställa tid men jag VILL verkligen inte. Och ja jag kommer inte få hjälp heller så då kan jag hellre härda ut. Tröttheten tar kol på mig det är skit jobbigt att vara trött hela tiden jag sover och sover men det känns som att jag inte får sova klart. Och jag är orkelös har varit det ett tag.... Kan vara för att jag glömt att ta järn? Men oavsett om jag tar järn så hjälper det inte så det får vara så. Och jag har konstant ont i magen och är dålig i magen ofta speciellt i samband med mens. Så något fel är det ju men vad gör sjukvården? Ja ett öppet såg syr dom igen men med magen skickar dom hem en och säger här ta en tablett så blir det bra. Jag lever ju så jag menar va fan spelar det för roll? Jag har perioder som jag äter jätte bra och perioder som jag inte äter alls! Så jag menar jag borde gå till doktorn men dom kommer ändå inte göra något så varför liksom? Men det är jävligt jobbigt att behöva vara trött och känna sig slut och trött hela tiden. Jag jobbar och är i stallet sen orkar jag inte så mycket mer. Just nu tvingar jag min hjärna att plugga teori och vara vaken men det är inte alltid lätt. Men men det som inte dödar härdar? Eller något sådant. 


Och nästa vecka ska jag på begravning också min morfar har dött. Jag tyckte det var bra jag vet att han hade ont och led mycket stackars morfar. Så nästa vecka blir det begravning på onsdag nere i Södertälje.


Har faktiskt ridit Blomma nu dom senaste två dagarna. Första dagen så red jag ut i skogen och jobbade mycket galopp och trav. Hon var inte lite pigg och ville trava och hålla på. Inte som hon gör i sällskap då är hon ju super pigg och het och vet inte vad skritt är. När vi rider själva vet hon i alla fall vad skritt är ett tag i alla fall. Hon var lite för pigg och ville inte lyssna på mig efter vi travat och galopperat lite. På hemvägen var jag tvungen att göra ett flertal halter och backa henne. Jag ville att vi skulle trava och hon ville galoppera. Men efter många om och men så fick jag till en riktigt fin rask trav som jag ville. Så ridturen i förgår gick bra jag är nöjd med damen Lite väl piggelin bara.


Igår tyckte jag att ett dressyr pass skulle sitta bra. Jag bestämde mig när jag stod i stallet att nej idag Blomma så tar vi ett dressyr pass. Vi skrittade upp på lång tyglar hon var som vanligt pigg och glad. Det är hon alltid ny för tiden.

När vi kom upp till paddocken så var hon super duper pigg. Började jobba henne på volt mycket sits och halter och till slut så stannade hon upp och lyssnade. I höger varv var hon toppen och gick ner i form stundtals och jobbade med ryggen. Men när hon inte orkade så började hon spåra med bakbenen. I vänster varv var det jätte jobbigt tyckte hon, att gå i en super liten volt när jag ställde henne var hon tvungen att göra. Hon ställde sig och jobbade en liten liten stund med baken och lyfte på ryggen men hon tyckte det var skit jobbigt så då började hon spåra och inte ville lyssna. När jag böt varv igen så började jag jobba med henne i trav i höger var hon klockren och lika vänster. Jag nöjde mig med att bara ta ett varv avslappnat trav så tyckte jag det räckte. Vill inte begära så mycket av henne. Vi började på topp och slutade på topp måste jag säga.

 

Lilja tog jag på gången i förgår och borstade henne och lyfte på hovarna. Hon var super duktig. Hon kan det där nu med lyfta på hovarna. 

Igår så tog jag ut henne på gården. Det var en skogsmaskin ute i skogen mittemot stallet och det tyckte hon var lite läskigt. Men hon lyssnade utomordentligt. Vi tränade dessutom på ett nytt sätt och backa som hon fattade på en gång. Det var att jag bara skulle stå stilla och säga back. Hon gjorde det super bra fick peta på henne lite med spöt bara när hon inte ville som jag ville.

   Mina tjejer dom kan dom <3


Och på lördag kommer Vilja till oss ett tag. Det ska bli riktigt roligt =) 


"Don´t worry when I fight whit you. 

Worry when I stop because it means there´s nothing left for us to fight for." // okänd

Presentation


Jag heter Sara och bor i Borlänge har bott här i hela mitt liv. Jag håller på med trav och ridning har två hästar Busblomma och Buslilja därav Teambus

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards