teambus

Alla inlägg den 11 april 2014

Av Sara - 11 april 2014 08:33

Ja nu har jag börjat köra Blomma mer och mer. Hon tycker det är super kul men hon är ju så himla pigg jag vet inte vad jag ska göra ibland bromsen finns inte riktigt där ibland. Men när jag körde henne i onsdags var hon riktigt fin faktiskt. Körde med kusin då lite väl pigg var hon men hon skötte sig jätte bra. 

Och igår så skrittade jag en vända med Lina och Vilja. Och Blomma var skit tjurig efter som det var direkt på morron. Hon stod på gången och tjurade och skrapade med hoven och ville inte alls lyssna på matte. Hon har då ett sky jävla morron humör den där lilla damen kan jag lova. Jag red på phelam idag vilket var en bra ide. hon trippade på tå och ville inte alls lyssna men hon var duktig. att bara skritta är tråkigt tycker hon. Idag så blir det lite dressyr uppe i paddocken tänkte jag. Jobba lite ått volter det är en super övning för henne då blir hon mjuk och följsam fort. Vi jobbar mycket i skritt och trav men hon kan bara hon vill men hon tycker det är jobbigt så jag rider inte så länge på henne. När hon lyssnar på mig och jobbar stundtals i form så ger jag mig. Sen så kan man inte ha några distraktioner speciellt inte lilla syrran då kan jag lova att hon inte lyssnar. Men för den mesta är hon positiv till att jobba och tycker det är roligt.


Och i onsdags efter jag körde Blomma tog jag Lilja. Jag gick först en liten promenad och så hälsade vi på stillastående bilar vilket var lite små läskigt. och sen tränade vi på att stanna och backa och det viktigaste att hon ska gå bakom mig hela tiden. Och det gjorde hon och så fort hon skulle gå förbi mig så stannade jag och bad henne backa. Sen så testade vi med vattenslangen och skulle skölja av benen först var det läskigt sen så var det spännande och hon drack direkt från slangen och hon var så himla duktig. Och sen skulle jag stänga av vattnet inne i mjökrummet vad gör inte lilla damen då? ja men så klart hon går in och ser var som hände där. Hon nosade på allt och undersökte allt. Och hon stoppade hela huvudet i soppåsen som är en gamal fodersäck. Ingen mat där men så fick hon syn på knäckebröd. Japp hon åt papper haha jag skattade så jag fick ont i magen min lilla underbara tjej.

Nästa gång det är fint väder så ska jag duscha hela henne och använda tvål och allt så hon blir ren.

   

Presentation


Jag heter Sara och bor i Borlänge har bott här i hela mitt liv. Jag håller på med trav och ridning har två hästar Busblomma och Buslilja därav Teambus

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards