teambus

Alla inlägg under februari 2014

Av Sara - 3 februari 2014 18:23

Igår så åkte vi ut till stallet efter vi hade varit på kupolen en vända. Jag skulle ha kört Blomma och longerat Lilja men jag bestämde mig för att Blomma skulle få vila i alla fall för hon har gått ganska hårt i två dagar i alla fall. Så hon fick vila igår och idag tog Maria henne men i morgon efter några ärenden på stan så ska jag köra damen. Jag rider inte henne jätte mycket just nu för jag tycker hon är roligare och positivare att köra. Hon är ganska het att rida speciellt i grupp därför älskar jag att köra henne hon sköter sig mycket bättre då.


Men i alla fall så tog jag ut Lilja och skulle longera henne. Hon var lite små stressad på gången och höll bara på och fjanta. Det ramlade ner snö från taket en gång och då blev hon livrädd och hoppade rakt upp vems fot var i vägen för hennes hov då? Jo min så klart så stampade hon rakt på min fot kan ju säga att det inte var så skönt. Ont gjorde det trots att hon är barfota. Tog på henne sadeln med stigbyglar och träns. Hon brydde sig inte så mycket tog ut henne och stannade henne och tog ner stigbyglarna. Hon stod där stilla och lät mig dra och hålla på med dom lite som jag ville. Hon fick backa några gånger för att jag skulle veta att hon lyssnade. Sen gick vi ut på åkern och longerade. Och gud vad hon brallade hon sprakade bakut stegrade och ville inte alls stanna i början och när jag skulle gå i närheten bockade hon eller stegrade. Hon var super pigg i går. Hon fick helt enkelt bralla och göra sig av med lite energi innan vi började jobba hon och jag. Efter en halvtimmes brallande så började hon lyssna riktigt fint på mig. Jag kunde dras och kasta med dom där stigbyglarna utan att hon brydde sig ett dugg. Och hon lyssnade både på halt och back jätte bra. Enegi knippe numer ett. Nu ska jag jobba med sadeln mycket och massor sånt snart så kan jag kasta upp Maria på henne. tänkte vänta lite till men hon är verkligen super duktig nu när vi jobbar med henne. 


Idag tog Maria mina tokhästar för jag slutade sent. Så det var skönt att slippa åka ut och mocka och krångla. Så nu ska jag äta mat ta det lugnt sen sova i morgon börjar jag ganska tidigt men slutar två så då ska jag åka in till stan sen ut till hästarna och köra Blomma och longera min tokiga Lilja. Med sadel och så för nu vill jag att hon ska lära sig det där. Och då ska jag också ha tyglar så ska vi träna lite tygeltag.


"From this day on, when I look back on the past.

I will smile and say to my self.

"I never thought i could do it, But i did.

I overcame all the people who tride to bring me down." //Okänd

 


Av Sara - 1 februari 2014 08:52

Efter jobbet igår så kom Simon och SMilla och hämtade mig på jobbet. Jag har nämligen Smilla nu men hon har fått vara med simon när jag jobbat. Det har ju så klart gått jätte bra.


När jag kom ut till stallet så stack jag och Maria ut på en tur! Blomma gick så himla bra! Vå körde i vexlande tempo fort och jogging. Mio utmande Blomma till att tävla vilket är toppen tycker jag för då får Blomma lite mer löphuvud. Första gången så galopperade hon lite men när jag sa stop så bromsade hon. Och jag tror det var för att jag höll henne för lite hon fick inget stöd från mig. Men jag är stolt över henne hon gick så himla bra. Sen joggade vi en bit n är vi kom till bakvägen så släppte jag henne igen. Och då gick hon så himla bra att jag var så imponerad på henne. Hon sprang så himla bra och VILLE verkligen vinna över Mio. att Mio utmanar Blomma är en väldigt bra sak tycker jag för då får hon farten! Nästa gång ska jag bara komma ihåg klockan så klart jag glömde klockan denna gång också. Det var inte så smart av mig kan jag ju säga! Sen fick hon komma in och fick inne täcke och BoT på sig.


Sen tog jag ut Lilja för en liten tur. Först övande vi på våra vanliga lövnigar sen gick vi ut på åkern och bestämde oss för att hon skulle få pulsa i snön vilket hon tyckte var jätte kul. Men ajg hade så passa kosrt grimskaft så hon kunde inte bralla. Grimskaftet är långt men inte så långt. Nästa gång så ska jag ta longerlina och låta henne bralla så mycket hon vill.

   

Presentation


Jag heter Sara och bor i Borlänge har bott här i hela mitt liv. Jag håller på med trav och ridning har två hästar Busblomma och Buslilja därav Teambus

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards