teambus

Alla inlägg under februari 2013

Av Sara - 19 februari 2013 23:59

Ja nu ska jag på min första western träning clinic med Ferdinand nästa helg. Jag är jätte spänd och vill verkligen detta och jag tror jag kommer fastna för detta. Jag tror att jag kommer tycka det är skit kul. Så ja jag kommer dissa dressyren helt faktiskt! Dels för att dressyr är rätt tråkigt och dessutom så jobbar hästen på samma sätt inom western som dressyren! (och här kommer jag få så jäääääävla mycket skit av alla dressyr snobbar). Och ja sen har vi alla dressyr snobbar som säger du kan inte göra det där och du kan inte göra det där hit och dit. Det där bettet kan du inte rida på och ja allt det där. Jag tycker sånt är skit drygt och höra på alla tror att dom är bättre än alla andra. Alla gör fel utom du för du är ju så mycket bättre än dom! Eller ja inte bara inom dressyr världen inom hästvälden ridvärlden så kritserar alla varann och ingen gör rätt mer än du. Tänk vad enkelt det skulle vara om alla skötte sitt och sket fullständigt i vilket bett en red på eller vilken sport en håller på med.

Så mycket skit jag fått för att jag håller på med trav är extremt dåligt fast människor som sagt det till mig inte vet ett dugg om travet. Och dom flesta som sagt åt mig att jag är dum i huvudet för att jag håller på med trav har köpt sig avdankade travare och sagt att trav är dåligt.

Men suprise suprise du skaffade dig en AVDANKAD travare som INTE tycker om travet shithead! Jag har en häst som inte gillar att bli riden och en avdankad en! Den ena älskar att bli körd hon kommer bli skiiiit bra travare. Och Herre Ferdeinand var bra men skador gjorde att han inte kunde springa fort mera!

Det jag menar är att varför måste alla shitherads inom hästsporten lägga sig i allt och alla? Whats the fucking point?!

Av Sara - 19 februari 2013 18:19

Idag får båda mina pållar en välförtjänt vilodag! Red igår och Jonte körde Blomma. Jag red i western sadeln ahr börjat älska den sadeln nu faktiskt! den var skit hård i början och jag var inte alls van. Men nu gillar jag den skön och rida i dock är den SKIT tung och bära och sadla :P Den väger för fan 16 kilo den är tung som fan och lyfta upp kan jag lova man dör nästan i armarna. Ibörjan var jag helt slut men nu är jag van!


När vi tog oss en tur i går så gick båda hästarna super bra! Ferdianand gick så himla bra! Och Blomma med. Ferdinand låg på lite väl mycket men sen slappnade han av och gick super bra! Båda mina fina nordisar gick super <3

Av Sara - 17 februari 2013 18:22

Har börjat med mina hästar igen nu. Och det var två super duper pigga hästar igår. Körde Blomma och det enda jag kan säga att jag lever på det idag. Hon gick så förbannat bra så jag ja jag vet inte vad jag ska säga. Hon var stark och super duper pigg men shit vad bra hon gick inte en enda tendens till att galoppera. Hon gick säkert på foten hela tiden! Min duktiga underbara tjej <3.


Igår så red jag Ferdinand också och han var bara dryg och vi jobbade mot varann och han stressa jag tröttna han tröttna inget var bra igår. Men så red jag idag så fick jag sällskap ev ett par som har häst i romme. Idag var han en ren dröm att rida jätte lugn och fin och lyssnade bra på mig.

Är väldigt ovan att rida i western sadeln bara men det går bra jag gillar den mycket. Det är dock jävligt tungt att sadla den väger bara 16 kilo. Träningspass att sadla ;).

  Snart ska vi till banan igen med finaste nordisen <3

Av Sara - 16 februari 2013 00:08

Jag kom och tänka på hur länge jag hållit på med hästar egentligen. Jag började när syrran skaffade häst hon fick Kavaljer en gammal ridskolehäst jag började rida på han hemma. Kattis hjälpte mig med det mesta sen till min lycka fick jag börja på ridskola. Jag fick rida på Finnbo jakt och ryttarsällskap. Och nej jag red inte på några små ponnysar jag började med stora halvblod stora bjässar redan då. Först hästen jag red på ridskolan var ett sto som hette Leandra jag minns inte så mycket av henne mer än att hon var brun och stor. 

Jag älskade det från första stund jag satt på en häst jag älskade det. Helst skulle det gå fort för fart jag har alltid varit en baddare för fart allt ska gå fort jag har alltid haft bråttom jag vill alltid vara först. Men det sa stopp ganska fort vi skulle lära oss dressyr vi skulle lära oss massa andra saker. Det vi lärde oss på ett halvår på finnbo lärde sig mina kompisar som red på en annan ridskola på ett år.


Jag minns en gång när jag var med min kompis Lisa till deras ridskola. De red runt och fortfarande skulle lära sig rida lätt jag minns att vi höll på att lära oss något med dressyr minns inte vad om det kanske var att hästarna ska ställa sig i hörnen eller något liknande. Men jag minns att jag sa till Lisa "Men har inte ni ens börjat lära er galoppera".


Hästar har kommit och gått i mitt liv jag fick ganska fort en favorit häst på ridskolan det var en ganska envis och seg häst gjorde oftast inte vad man ville. Men vilken härlig häst han var när man väl red han verkligen red han. Sixten vart min favorit. Jag minns en gång när jag kom för att rida lektion Sixten hade varit borta ett tag och då visade en av värdinnorna honom att han var tillbaka. Sixten var tillbaka på ridskolan jag kunde knappt fatta det. Han vann hubertusjakten flera år i rad med samma ryttare den hästen kunde springa. Han fick mig att komma över min hopprädsla vi hoppade 110 cm tillsammans. Han var den första som jag red på kandar på. Han var min först häst han var min stora kärlek i två års tid. Vi hade mycket kul jag och Sixten han var min första häst och jag kommer alltid minnas honom.


Men en häst som alltid kommer att finns i våra hjärtan är en liten dam svart dam med vit bläs. Hon står i Säter nu ja Busstjärna. Den hästen hon vandrade in i min pappas hjärta och han som sa "det kommer inte in en häst i min ladugård" Och nu ja nu äger han tre själv. Busan kom till oss när hon var tre Kattis och hennes kompis Maggie fick Busan av en lokal tränare här på Romme. Kattis hade tre hästar då jag tror det var tre. Hon ahde i alla fall flera hästar och hade inte tid för Busan. Hon visste att Busan inte kunde vara kvar men så tog pappa henne han hade inte hjärta att skicka iväg henne. Och pappa blev hästägare. Jag minns den dagen han frågade mig han frågade MIG om jag ville vara skötare på henne. Jag var salig helt totalt överlycklig. Jag fick hjälpa och rida in henne och vi har gjort mycket galet hon och jag. I början så fick jag inte ens rida henne neråt för att hon var för stark. Ja den där Busstjärna hon har verkligen satt spår i oss hon är en av dom hästarna som hela familjen älskar. 


Den hästen jag gjort mest misstag med men också lärt mig så otroligt mycket av är absolut Excellent Queen. Min älskade Häxan. Jag har gjort många misstag med henne misstag som jag alltid kommer bära med mig och bli gråtfärdig så fort jag tänker på. Och tänka om jag gjort detta så hade hon klarat det om jag gjort så kanske hon hade levt nu. Men jag lärde mig att kontrollera mitt humör med henne. Ja jag hade ett otroligt temperament jag använde att skrika som en försvarsmekanism när jag blev arg kan fortfarande göra det men inte på hästarna aldrig på hästarna. Men när jag blir arg på någon som står mig nära är det lättare att skrika än att gråta. Häxan lärde mig att kontrollera mitt humör mitt ex mamma lärde mig att kontrollera det när det kom till hästarna. Kommer aldrig glömma när hon sa "Du kan skrika på en människa hur mycket du vill men du får absolut inte under några omständigheter bli arg på din häst". Och nu kan jag kontrollera mitt humör och det kan jag tacka Häxans extrema humör för och mitt ex mamma.


Ja många hästar har kommit och gått dom åren jag hållit på med hästar. Jag har funnit många vänner inom hästvärlden och gud vet att jag blivit osams med många också. Men så är det när man håller på med en sån häst sport egentligen vilken sport som helst det finns besserwissrar som vill styra och ställa över dig och säga åt dig vad du ska göra. Jag är en sån som säger är du helt jävla dum i huvudet jag bestämmer väl för fan själv vad jag gör. Jag låter ingen sätta sig över mig det har jag aldrig låtit någon göra jag kan lyssna på tips men om en människa från internet inga bloggar eller namn nämns kommer och säger att jag är en idiot för att jag håller på med trav. Ja då kan jag lova att jag sätter den envisa sidan till eller nej mer den elaka mycket kaxiga och arga sidan till.


Ja sen har jag fått ett nytt intresse när det kommer till hästarna ett intresse som alltid funnits där lite grann men inte mycket. Och det är travet jag har varit nyfiken men inte så intresserad av det utan det har varit mer det är kul att titta på men jag gillar ridningen mer. Men så kom Blomma jag fick vara med och köra in jag fick börja träna henne. Fast det var innan Blomma jag egentligen blev intresserad när jag var på praktik hons Kjell O Jonsson som jag fick träffa trevliga människor roliga människor och jag fick prova och köra häst.

Men när jag fick börja träna Blomma blev det annorlunda underbart och jag vet inte hur jag ska beskriva det! Man måste nog prova trav och träffa människorna innan man ens kan yttra sig om att trav är dåligt!


Och nu ska jag testa western har alltid varit nyfiken på det men har liksom inte tagit tjuren vid hornen och sagt nu ska jag gå på kurs eller nu ska jag träna det! Men nu ska jag testa! Och jag tror att jag kommer fastna för det!










Av Sara - 15 februari 2013 21:12

Ja nu har båda mina hästar vilat lite efter som jag hade magsjuka förra veckan sen motionerade jag dom i måndags båda två och då var det två knäppisar båda jätte pigga. Men så blev jag sjuk igen urinvägsinfektion och feber så då fick dom stå igen kunde knappt ta mig upp ur sängen och släppa in dom. Men det gjorde jag det är sånna dagar jag är så tacksam över att pappa mockar på förmiddagen mer än jag burkar vara. Så ni har dom fått en kortare vintervila det är först i dag jag kommit igång igen. Med lite hjälp av en kompis som heter Jonte.


Vi var ute och red en vända han och jag i skritt jag red Ferdinand och han Blomma jag i western sadel och han i den vanliga. Blomma var pigg och visste inte var hon skulle sätta fötterna alls. Men min herre han var faktiskt ovanligt lugn och lydig och lyssnade på mig. Förutom när vi stannade för att Jonte skulle fixa till stigbyglarna så gjorde Ferdinand världens känguru hopp för att han blev rädd för sin egen skugga tror jag. Haha jag tror det var det roligaste jag varit med om haha.


Och jag har anmält mig till en clinic för mig och Ferdinand en western/hopp clinic ska bli skit kul. Den 2-3 mars ska vi prova på Western och hoppning jag är mest spänd för western jag tror det kommer bli skit kul. Och jag har en känsla av att jag kommer fastna för det också. För om jag ska vara ärlig är dressyr ganska tråkigt. Så western och hoppning tror jag kan vara något för oss. Ska bli spännande. Har fått tag på en tränare också som jag ska träna för i western med han. Tänk jag ska prova det jag velat länge spännande :D.

   

Av Sara - 8 februari 2013 14:22

Or not. Ja ni hörde går när v kom hem från affären kom allt ur mig jag mådde riktigt riktigt dåligt igår och jag hade ätit ganska mycket. Men allt jag åt var ja borta på bara några minuter. igår kväll låg jag i sängen och hade ont i magen och känd fy fan döda mig. Har fortfarande feber men mår så mycket bättre nu. Ja magen är fortfarande i lite obalans men annars mår jag bra eller ja så bra som man kan må i alla fall.

Jag skulle ha ridit och kört och tömkört men den planen sprack rätt fort jag tänker knappt ta mig utanför dörren i dag bara släppa in dom. Och det finns ingen bra film och se på heller har alla mina filmer och om jag går ner och tittar på tv är det crap crap crap. Så jag funderar på att titta på gilmore girls vilket jag sett typ tio gånger nu orkar inte.

Av Sara - 7 februari 2013 17:39

Nej det behöver man inte. Jag känner mig både på dåligt humör och jävligt bitter och ork lös som fan. Och nej jag ska inte ha feber jag har inte tid med det. Orkar inte med hästarna har ingen lust heller. köra bläää rida blää hålla på med lilja skjut mig nu! Och på det så ville dom där jävlarna inte komma in då får dom fan vara ute då!

Av Sara - 5 februari 2013 21:02

Ja nu är man tillbaka till vardagen med jobb och hästarna och allt det där efter dagarna i Söderhamn. Är rätt trött i huvudet efter dagens jobb när jag kom hem ville jag helst av allt bara ja försvinna gräva ner mig eller nåt. Hästarna har fått vila dom var inte hästar när jag släppte in dom de var mer eller mindre snöhästar!Igår så ängnade jag åt hästarna och borstade dom men det var Lilja som den mesta av uppmärksamheten riktades till efter som hon måste lära sig ett och annat när hon står på gången som att jag får ta på hennes ben utan att hon ska dansa runt.Hon var nästan duktigare att stå stilla än både Blomma och Ferdinand har fått ur Blommas hemska svans också den såg hemsk ut!Och Ferdinand han vägrade stå stilla på gången när jag borstade han. Tänk att ett åringen är bättre på att stå stilla än tio åringen. Ja jag vill inte tänka på hur het ferdinand kommer vara när vi rider igen.....

Presentation


Jag heter Sara och bor i Borlänge har bott här i hela mitt liv. Jag håller på med trav och ridning har två hästar Busblomma och Buslilja därav Teambus

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22 23
24
25
26 27
28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards