teambus

Direktlänk till inlägg 24 mars 2013

När man har provat en gång så är man fast sen!

Av Sara - 24 mars 2013 11:58

Ja nu är det helg och jag har inte haft super mycket tid och köra eller rida. Men i går så tog jag båda mina pållar på en rejäl tur. Blomma körde vi intervaller med. Och jag kan ju säga till er alla som ALDRIG kört en riktig trav häst att när man väl har fått träna travhäst så är man fast sen. Det finns inget roligare än att träna Blomma. Vi körde intervaller på bakvägen. Vi körde i olika tempon snabbt och jog och mitt emellan. Och shit vad hon tog i den där hästen kan springa hon. Bröt över i galopp en gång bara för att hon tappade takten lite. Men jag lever på det idag att hon gick så himla bra och hon tycker det är så kul och få komma ut och bli körd och hon VILL verkligen jobba också. Gud vad jag längtar tills vi kommer på banan med henne. Då får vi se vad hon klarar av och i år känns det verkligen som att det är vårat år det känns som att hon kommer gå till start! Inga skador nu tack Blomma!


Efter den underbara körturen på Blomma tog jag in Ferdinand och han var uttråkad på gången. Han tyckte att jag var tråkig som tog av mig min overall som jag hade när jag körde och fixade så han stod och skrapade med hoven och höll på. Jag lät det vara för han är som han är ibland tror man att han är en ponny i stor förpackning. Eller nej ännu bättre ett litet barn instängd i en häst kanske?

Jag slängde på western sadeln och hans western träns gud vad jag älskar den sadeln alltså så jävla skön sadel så ni anar inte.

Sen blev det en tur i skogen. Han var pigg och glad men lyssnade på mig. Men han var tittig han skulle titta på precis allt!

Vi skrittade på den hårda vägen till skogen. Och jag satt på långa tyglar och gjorde halter emellan åt med ryggningar. Han skötte sig så bra. Sen visslade jag och sjöng så jag råkade skärma skiten ur en häst i hovgåden så den höll på och bocka och hålla på.

Det hände mycket i skogen också vi träffade på en kvinna som gick med en skottkärra med ved till ett garage typ och en människa med hund och två andra hästar.

Men Ferdinand skötte sig super i traven jag satt ner och joggade i en lugn takt ge och ta ge och ta. Ibörjan var han lite väl pigg så då gjorde jag halter och ryggade men efter ett tag så slappnade han av och travade som jag ville. Och sen gjorde vi improviserad trail övning i skogen.

Backade runt ett träd bland annat och det gjorde han med glans! Och lika slalom mellan träden gjorde han också med glas.

Sen mötte vi en traktor och en fyrhjuling och massa bilar en med släp efter som lät illa och jag satt på långa tyglar han brydde sig inte ens. Tittade lite på fyrhjulingen men inget annat! Men stillastående bilar alltså! förstå hur läskiga det är! Dom är stillastående dom blev han skit rädd för. hahah knäppa häst alltså.


Sen Fick jag spontan besök av en kompis som jag inte träffat på år och dag Malin och hennes kille dök bara upp och jag bara oj vi som ska iväg snart. Malin och hennes kille ska snart ha en bebis dessutom eller ja i sommar ska dom få en flicka tror dom. Men i alla fall det var ett mycket trevligt spontan besök det var länge sedan jag träffade dom.

Och sen på kvällen åkte vi in till stan jag mamma pappa och världens finaste pojkvän. Vi åkte till Liljan för att se på Magnus Betner och gud va kul det var. Jag älskar ju Betner han är ju så jävla rolig! Sen åkte vi och åt på Tzatiki fy fan vad gott det var! En mycket trevlig och rolig kväll med mamma och pappa fick i mig några öl också. Eller ja tv och en halv öl och en rom och en cola. Och idag ska jag baka muffins och bröd tänker inte ens gå ut till stallet idag faktiskt!


"Gud måste vara klart Schizofren eller hur?

Han är med i varenda beväpnad konflikt och på båda sidor." // Magnus Betnèr

 


Ja till igår kväll i all ära! OCh jag tycker det är så sant! Jag tror ju inte på gud alls ingen av dom! Fast ja det är ju samma snubbe!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sara - 15 december 2014 14:33

Självklart är det inget illa mede att ha häst på foder! super bra alternativ till att prova på eller om man inte har råd att köpa en egen häst! Men man ska akta sig för vissa loopholes kallar jag dom. Vissa saker som fodervärd ska man akta sig för oc...

Av Sara - 4 november 2014 14:17

Har faktiskt tänkt på detta en del nu. Speciellt med Lilja nu när hon är fullt ridbar nej hon är inte helt utbildad med hon är ridbar i alla fall. Har funderat vad jag vill med henne och om jag vill tävla och så vidare. Ja vad tänker jag om det då? N...

Av Sara - 20 oktober 2014 13:59

Jag kan börja med att säga att det inte är enkelt att ha unghäst ibland. Man står ofta och tittar på dom och suckar men kul har man också det går verkligen upp och ner. Just nu är Lilja i en grymt jobbig trots period det där går i vågor med unghästar...

Av Sara - 11 oktober 2014 10:02

Ja nu har vi gjort om lite i Liljas foderstat hon ska få mer hö en kraft och bara få fiber ingen energi. Så igår var vi och köpte miniraler som hon äter och linfröolja och fiber foder från granngården. Och sen får hon mer hö än hon får foder också de...

Av Sara - 10 oktober 2014 12:43

Jag pluggar går praktiken och pluggar lite till och gå tar hand om hästarna. Japp det är vad jag göra just nu. Eller ja just nu är jag sjuk. Vakande med feber för någon dag sen huvudvärk från helvetet och ja det var inte alls kul. Har varit hemma nu ...

Presentation


Jag heter Sara och bor i Borlänge har bott här i hela mitt liv. Jag håller på med trav och ridning har två hästar Busblomma och Buslilja därav Teambus

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8
9 10
11
12
13
14 15 16 17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards