teambus

Alla inlägg under juni 2012

Av Sara - 14 juni 2012 18:17

Det blev först jobbet började åtta och jobbade på Årbygården i dag. På dagis inte skola i dag faktiskt lite omväxling mot dom stora barnen. Slutade halv fem då kom mamma och hämtade mig och sen hämtade jag datorn hemma hos Simon sen var Kattis och Hampus och Benjamin hos oss :D det var ett tag sen jag träffade dom nu.


Så bestämde jag ochg Kattis oss för att gå ut med Lilja i dag coh lägga på sele på henne. När jag hämtade tjejerna ute i hagen så sov dom sött gosarna <3 Lilja hon ställde sig upp när hon såg mig och gick direkt till mig men Blomma och Lindy snusade på. Men efter ett tag bestämde sig Blomma för att gå upp så¨ställde ajg mig och gosade med flickorna bus en stund <3.


Lilja var skit duktig i dag! Hon avr duktig när vi la på selet och hon bråkade inte när jag skullegå först ut hon gick på fint! Och promenaden gick jätte bra! När gång jag och pappa ska gå ut och gå med henne så blir selet på igen.


Är inte säker på att jag hinner i helgen dock för på lördags ka jag vara hästskötare och på söndag ska vi på dop. Shit vad tiden gått fort känndes som igår att Johanna frågade mig om vi ville komma på dop. Men nu är det i alla fall här det ska bli skit kul och åka och hälsa på och träffa dom.

Och nu är det inte långt kvar till provridnig heller eller lön så jag kan betala in mitt körkort :D

Av Sara - 13 juni 2012 16:19

Ni kanske tycker att jag är hård mot mina damer att jag är för hård. Men saken är den att jag hatar ouppfostarade hästar och djur.


Gillar inte hästar som bits eller sparkas. Det tolererar jag inte och vissa säger att ja deras häst är deras bebis jag skulle aldrig slå min häst! Men får man en rejäl spark på smal benet inte fan ställer man sig och tittar på hästen och säger "Men lilla hästen varaför gjorde du så?" Nej du mina hästar FÅR inte sparkas eller bitas så det får en tillrättavisnig om de gör de!

Och inte bara det att ouppfostrade hästar/djur är extremt irriterande dom kan cokså bli farliga!

Inser ni hur farligt det är när en stor häst inte VET att den inte FÅR springa rakt över den. Eller att hästen som föl i Liljas ålder eller yngre lär sig att det är OKEJ att klättra på folk?

Eller att hästen lär sig att det är OKEJ att sparkas!

Det är lifsfarligt! man håller på med stora djur dom kan magla över dig hur lätt som helst dom ska lära sig sin plats.

Så nej jag tror inte på NH jag tror inte på att vifta med ett grimskaft så följer hästen ens minsta vink jag tror inte på det! Man måste vara koncekvent så är det bara!

Jag är jävligt hård mot mina damer dom får inte göra som de vill men då m,enar jag inte att jag får dmap på dom så fort de rör en fena fel. Men Lilja ja hon aknf å för sig att klärrta på en när hon vill ut eller göra som hon vill och ja då åker hon på en smäll så är det bara! För tänk er själva om hon lär sig att det är OKEJ att klättra på folk när hon blir äldre inser ni vilekn fara hon skulle vara?

Och när BLomma bits då får hon en tillrättavisdnig. Men ja Blomma hon hatar att stå på gången det värsta hon vet kan aldrig stå stilla det kan jag inte driigera utan bara låta henne hållas.


Men ouppfostarde hästar = fraliga!

Av Sara - 13 juni 2012 16:02

Ja i går så kanb jag inget annat ä'n säga att mina två damer var ja om man säger så här den ena var värre än den andra!


Blomma red jag igår för jag avr tvungen att motionera henne vare sig jag ville eller inte. Först när vi skulle av gården så mötte jag en liten tjej och hennes ponny och hennes mamma och pappa cyklade. Och så klart skulle väl Blomma bli rädd för dom hon försökte vända och hålla på med det fick hon så klart inte! Och sen skrittade hon på medn försökte HELA tiden ta tyglarna ur handen på na i början orkade jag inte bry mig men sen drog jag till så fort hon gjorde det! Om hon forsätter hålla på sp kan jag lova att jag sätter ett tungband i käften på na när jag både rider och kör för så här får hon inte hålla på! Men så var hon typ rädd för allt tror hon var rädd för sin egen skugga ville trava hela tiden. Och sen kom vi förbi ett hus där barn badade det avr lifsfarligt förstår ni! Så klart hon skulle vända men det kunde ju hon glömma vill jag lova jag drog i med skänkeln men hon ville inte gå då drämde jag till med tyglarna. Då gick hon efter många om och men men dom där pojkarna var ju lifsfarliga dom kunde äta upp henne. Resten av ridturen gick relativt bar hon bara höll på och löjla sig igår!


Men Lilja då hon var fan inte alls rolig i går det började med inne i stallet då skulle hon gå först! Men nej du det kunde hon glömma hon ska gå bakom mig så är det bara! Då stegrade hon gör att hon blev sur hon trodde väl jag skulle vika undan för henne men nej du jag tog tag i na bad na backa så fick hon nöja sig med att gå bakom mig!

Sen när vi kom ut på gåren då blev hon sur och ställde sig på bakbenen och sen när vi kom ut till vägen mötte vi två hästar då var vi snabba och vände så hon inte skulle få utbrott på vägen när dom red förbi. Och ja utbrott fick hon då defenetivt det vara bara tt akta sig så hon fick hållas med att stegra. Sen gick vi till kraftstationsvägen och vände hon gick väl så där höll på en del men stegrade inget mer.

Ja men vi får räkna med bakslag så är det ju bara! vi ska ut med henne i morgon igen se om det går bättre då!


Och i dag på jobbet då. Jag ahr tjatat och tjatat och sagt nej och så där kan du inte göra jag vet inte hur många gånger. Min hjärna känns som potatis mos jag är så slut och trött i dag så jag vet inte vad. Ibalnd funderar jag på vad fan jag ger mig in på med TRE hästar är jag helt flus i skallen eller? Men jag ska ha en ridhäst och tre hästar jag fixar det men just i dag så känner jag mig så seg i skallen! Och i går fick jag glädjade besked jag kom in på fornby :D.

Av Sara - 11 juni 2012 19:48

En trilogi av Mats strandberg och Sara Bergmark Elfgren. Den första boken heter cirkeln och den andra eld.


Cirklen!

   En liten stad Engelfors det är där allt händer. Sex tonnårs tjejer förs samman av en slump hela deras världsbild vänds upp och ner den blir "de utvalda". De kan inte lita på någon när de får veta att de finns övernaturliga saker att de har krafter. Ingen av dom har någon gemensamt de kan inte lita på någon annan än inom cirlken ine ens på dersa närmaste. De vet inte vilka som är efter dom eller vad som är efter dom. De enda de vet är att självmorden som hänt i Eneglfors inte är självmord. 

Jag älskar Cirklen den fångade mig direkt. Jag kunde inte sluta läsa boken jag fick den i julklapp av SImons föräldrar och jag sträck läste den helt underbar bok. kan rekomendera den varmt.


Eld!

   "De utvalda" förs allt nämre varann. De har hållit anadan hela sommaren för att se vad som händer här näst. De får mer utmanigar och mer prövnigar står dom innför. Vad ska hända här när näst? när kommer ondskan och slå till?

Denna är om inte mer spännade än cirklen älskar den ahr inte kommit så längt ännu har nyss köpt den. Men i veckan kommer den vara utläst så då väntar jag spänt på nästa bok som kommer senare. Men ja dessa två böcker rekomendarer jag varmt!






Av Sara - 11 juni 2012 19:14

Nu heter bloggen teambus i stället efter som det inte bara handlar om Blomma utan om Lilja också om lite om Busan men efter som jag inte har hand om Busan nu så skriver jag inte allt för mycket om henne. Hon är ju hos min stora syster Kattis just nu på bete och hon kanske stannar kvar där till hösten. Visst jag saknar henen ibland våran bus så klart man saknar våran fina Busan men det är bra för Lilja att hon flyttade. Och Kattis ger henne mycket mer kärlek också. Så Teambus fick det bli oavsett om bloggen kommer handla en hel del om nya hästen som jag letar så efter. Ja den kommer handla om min ridhäst och träningen med Blomma.

Jag kommer alltid att ta hand om Blomma och hon kommer alltid vara en prioritet oavsett om jag skaffar mig en ridhäst att tävla och träna på kommer jag alltid att prioritera Blomma. Trots att hon inte bara är min häst så gav jag Kattis och pappa ett löfte förra året. Det löfte var att jag skulle träna Blomma. Och jag ahr hållt det oavsett om jag haft en ganska jobbig höst med en del grejer om hänt men också sjukdommar så har jag dragit mig ut till stallet och tagit hand om henne körning trots allt. Trots all förändnigt som hände så har jag tagigt mig ut och kämpat mig ut och kört henne. Ja jag gav dom ett löfte och det tänker jag hålla!

Och ja en till häst jag känner att jag saknar ridnigen som fan och ja jag kände att jag har tid med en till häst om jag kände att två eller tre hästar blir för mycket så skulle jag ALDRIG skaffa mig en till! För att skaffa sig en till häst tar enormt mycket tid och kraft men ajg är villig att riskera alla dom där dagarna jag inte kommer få ledigt varje kväll jag kommer in utmattad. Jag länktar efter en ridhäst så mycket att jag tror jag storknar! men bara 20 dagar kvar till provridnig nu!


Sen det här med Teambus jag funderar på och ebställa jackor som det står teambus på när Blomma börjar starta med hästarna namn på ryggen. Bussjärna, Busblomma och Buslilja. Skulle va skit snyggt ju!


Och i dag har jag varit på en regning promenad runt fyrkanten med hunden en rask promenad! han kom hem och va tokig och torkade sig på golvet:P

    

Av Sara - 11 juni 2012 15:17

I går så var vi ute och gick med Lilja hon forsätter imponera. När vi gick ut med henne så ville hon gå först men då tog jag tag i henne bromsade och sa nej du ska gå bakom mig. Hon förökte först men sen gav hon sig och gick snällt bakom mig. Promenaden gick jätte bra hon stod inte på bakbenen en enda gång både jag och pappa var imponerade av henne. Nu böejar hon kunan detta snart sätta på henne ett sele. Men några gånger till ska vi gå med henne men hon forsätter imponera våran tjej.

 

Och i helgen har vi firat världens bästa Simon <3 av oss får han en resa till Estland Tallinn vi åker den 13 juli. Så vi har haft det trevligt. I lördags vad vi hem till hans kompis Danny och drack lite öl och sen var vi på engelskan. Träffade Ronny där och Ann-Sofi en som har häst i hovgården. Kan säga att Ronny var lite onykter ^^ värre än mig. Dagen efter mådde jag prima var ute med Lilja då.


Och i dag ahr man jobbat på Gylle åh gud vad jag äslakr att jobba på detta ställe så härliga människor och barn kommer sakna det som fan när jag inte jobbar där.


Och jag ahr börjat på en ny bok också. Eld som är andra boken i en serie bara älskar den boken jag kan inte sluta läsa så nu ska jag mysa ner mig i soffan med min bok och läsa den.




Av Sara - 8 juni 2012 18:48

Igår åkte vi upp på avslutnig i Gangnef. Det avr jätte fint och mysigt men rengnigt sen kom Louise till mig och skulle sova här. Det blev en socker kick och en nattligrpomenad vi kom hem klockan ett det är ju inte så ovanligt om man säger så. Sen så somnade vi sent och vaknade vid åtta.


Uch vad svårt jag har att sova utan Simon alltså det är skit svårt att somna utan han :(.

Har sovit utan han i två nätter nu och jag ahr sovit skit dåligt båda nätterna.


Och i dag var vi ute och körde Blomma också. Hon var skit duktig i dag! Hon skrittade hela vägen och gick på jätte fint tror hon är lite loj nu när hon är på sommarbete också. MEn jag kunde ha långa tömmar hela vägen när jag körde henne. Jag kan ju skritt rida henne också om jag vill men just nu känner jag inte för det. Fast jag saknar ridnigen men jag saknar dressyren och hoppningen och allt det där. Men ja snart får jag provrida :D HAr fått napp på en till. En jätte fin fux vallack på 6 år i Uppsala. Han är connemara på 168 cm vi kanske åker till uppsala samtidigt som vi åker ner och provrider fullblodet. Ja om det går för ägaren vill säga!

Av Sara - 7 juni 2012 10:59

Jag har blivit kallad utvecklingsstörd

Jag har blivit dömd att inte klara något

Jag har blivit dömd som ett hopplöst fall


Det var länge sedan nu. Men ärren finns fortfarande kvar fårn den läraren som kallade mig utveckligsstörd. Jag var ung jag har dyselexi och jag har ett släng av damp. Och jag blev skickad till särskola bara för det. Jag hade inte det virisuella seendet så då var jag tydligen utveckligsstörd. De skickade mig till särskola och där fick jag gå. Med tjejer som var mycket mindre begåvade än mig. Jag kände nästan på en gång att jag inte passade in där att jag var inte som dom. Men det var först andra året som helvetet brakade lös på riktigt då kom det två tjejer och en av dom tålde jag inte. Jag visade så mycket att jag mådde dåligt för dom i skolan. Jag kunde tappa humöret i bland men det var inte så ofta. Ja visst jag gav på en av tjejerna en smäll en gång och ja visst jag har blivit så arg att jag gått i från på en lektion och vägrat gå tillbaka. Men det var inte i skolan det var hemma jag var hemsk det var hemma som jag var som elaksast. Jag var elak mot alla och skrek på allt och alla. Jag förstår inte hur mamma och pappa och mina syskon stod ut eller en av dom mådde jätte dåligt då hon med. Men jag är en sån som blir förbannad när jag mår dåligt och har jätte svårt och prata med folk stänger helst inne känslorna tills jag sprängs och det går ut över mina föräldrar. Men jag har aldrig varit arg på mamma och pappa för att dom placerade mig på särskola. Jag är mest arg på den läraren som sa till mig att jag var utveckligsstörd. Jag var ung och förstod inte mycket av varför jag blev skickad dit. Men så gjorde mamma och pappa det mest fantasiska beslutet som jag varit med om det bästa beslutet. De plockade ur mig ur skolan. När jag fick veta det så var det underbart minns fortfarande den dagen mamma sa att jag skulle få sluta. Jag trodde att hon drev med mig jag trodde inte det var sant. Men jo jag skulle få byta skola jag skulle slippa allt på sär jag skulle få slippa alla människor där. Det känndes så underbart. Sista dagen på sär så fick jag ett av mina utbrott ja sista dagen där då skrek jag på en av eleverna. Som alltid läst åt mig som jag också gav på en smäll. Jag hatade henne ja jag kan säga det rent skär hat var det! Och lärarna sa åt mig att jag inte alls skulle byta skola att det var något jag fått för mig. Men jag skrek åt dom och sa att det inte alls var sant jag skulle få byta fråga mamma. Men jag vet inte om dom frågade mamma men till hösten så var jag borta därifårn.


Mamma bytte skola åt mig

På skolan fick jag hjälp

Hjälp för första gången

För första gången i mitt liv kände jag mig värdefull

För första gången i mitt liv fick jag hjälp och blev lyssnad på

Jag fick hjälp med saker som jag inte trodde jag skulle klara

Med saker som jag trodde jag inte hade en chans att klara


Från första dagen på Immanuel skolan så trivdes jag. Jag fick gå om sjuan för jag låg så mycket efter men det gjorde inte mig något. På skolan så trodde dom på mig dom fick mig att tro på mig själv. Dom hjälpte mig med saker som jag trodde var omöjligt och jag aldrig skulle klara. Det stödet jag fick hemma och feån skolan var otrolig. Och min största dröm gick i uppfyllelse jag fick en egen häst. Allt det där skulle jag aldrig få annars. Så jag måste säga tack till Kerstin Kerstell rektor på Immanuel skolan som trodde på mig när ingen annan trodde på mig när är underbara på den skolan.

Och tack till min underbara matte lärare Lena Karlsson som trodde på mig och hjälpte mig med matten. Och tack till alla andra lärare på Immanuel skolan som trott och hjälpt mig med allt. Ni är underbara.

Och till mamma och pappa som plockade ut mig ur skolan och gav mig chansen jag älskar er så mycket

Och till övriga fmiljen och vännerna som stod ut med mig.


Men nu skulle hon se mig eller dom se mig som såg mig som ett hopplöstfall. De skulle se mig vad jag lyckats med det trodde dom aldrig om mig! Läraren skulle se vad jag lyckats med vad jag blivit vad jag kommer och bli. Jag tror den bästa dagen i mitt liv var när jag tog studenten på ett riktigt gymnasium det avr helt sjukt stort för mig. Och att Lena och Kerstin var där och såg mig. Ja jag gick ut med samlat betygsdockument men jag var dömd att inte ens kunna gå på ett vanligt gymnasium. Jag får helt enkelt skylla mig själv att jag skolkade för det är då ingen annans fel än mitt eget dumma val! Men nu vet jag vad jag vill bli och vad jag kommer och bli!

Hon skulle se mig nu vad jag är vad förvånad hon skulle bli!


 


Jag har klarat nians matte
Jag har klarat matte A
Ha, där fick ni
Jag klarade matten
Det trodde ni inte om mig
Jag gick på ett vanligt gymnasium
Det var mycket mer än vad ni trodde om mig
Jag är någon
Jag behöver inte vara något stort
För jag är någon
Något mer än vad ni någonsin trodde
om mig


  

Presentation


Jag heter Sara och bor i Borlänge har bott här i hela mitt liv. Jag håller på med trav och ridning har två hästar Busblomma och Buslilja därav Teambus

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13 14 15 16
17
18
19
20
21
22 23 24
25 26
27
28
29 30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards